miercuri, 9 octombrie 2024

SKIATHOS - ZIUA A 4-A - Plajele Koukounaries și Banana Mare

Continuare de la SKIATHOS - ZIUA A 3-A - Plaja Xanemos, filmarea avionului care decolează și apusul de pe plaja Vromolimnos

În această zi ne-am propus să vedem una dintre cele mai frumoase și celebre plaje din Skiathos, plaja Koukounaries, dar și una din plajele Banana, aflate cu fața spre apus. 

Din fericire, de data asta am avut mașina toată ziua și ne-am relaxat cea mai mare parte a zilei, la plaje. 

Deși ziua e mai scurtă în Octombrie, cred că poți sta mai mult la soare decât în zilele de vară. Noi de exemplu, după ora 10.30 - 11.00, vara, dacă nu suntem mega prăjiți și antrenați de dinainte, preferăm să evităm statul la soare până înspre ora 16 - 16.30. Deci, din start, noi pierdeam minim 5 ore de soare. La plajă oricum nu ajungeam mai devreme de 8, iar pe la 20 cam te retragi în cameră să mai faci una alta pentru a doua zi, chiar dacă mai e lumina și soare. Așa că vara stăteam la soare maxim 7-8 ore. În Octombrie am stat de pe la 9 - 10 până la apus, pe la 19 - 19.30 , deci minim 9 ore și mai mult. 

Soarele e suportabil, iar la umbră erau momente când era chiar răcoare. Apa era de asemenea, răcoroasă. 

Ambele plaje se află în Vestul insulei, dar de la pensiune până acolo nu cred că sunt mai mult de 15 km. În 15-20 de minute ajungi cu mașina. Există și autobuze care traversează insula dinspre Aeroport până la Koukounaries, dar și spre Nordul insulei, pe unde există asfalt. Am impresia că merge până la plaja Megalos Aselinos sau până în zona Kastro. 

Un bilet este 3 Euro/persoană. Deci noi fiind 4, ne-a convenit să închiriem o mașină. Am dat practic 20 de Euro/zi pe mașină. Dacă ar fi fost să plătim bilete de autobuz, dădeam un minim 24 de Euro, plus că sunt ceva distanțe între plaje, deci cred că ne-am fi limitat la una pe zi. Dacă doream să mergem la Kastro, probabil că plăteam dublu. 

Iată traseul zilei 4:

Începutul zilei pe plaja Koukounaries chiar a fost răcoros și a tras și o ploicică scurtă de vară. Însă totul a durat maxim 30 de minute și apoi a ieșit soarele prin pâcla formată cu o zi în urmă, de chemtrails. Un soare blând, plăcut, numai bun cu pielea noastră un pic iritată de la soarele zilelor anterioare. Deci chiar și în Octombrie te poți prăji.




Plaja Koukounaries, este cea mai mare din insulă și are un nisip alb cu tente aurii, iar în apă nisipul sclipește auriu. Este și cea mai bine amenajată, dar și cea mai plăcută, cu nisipul cel mai fin și pini unde te poți băga la umbră. 

Există și 3 terase (unde se poate și mânca), șezlonguri, toalete și dușuri. Două șezlonguri și o măsuță, costau 20 de Euro, dar era loc suficient pe plajă și pentru cei care nu doreau șezlong. Nu exista un monopol pe plajă, cum se întâmplă pe la noi. 

Acestă plajă are câte un mic portuleț în capete, de unde vin turiștii să facă plajă: probabil vin și de pe continent și de pe alte insule. Nu știu. Continentul e la aproximativ 5 km distanță de insulă. 

Ce este super mișto, e că la orizont, cât vezi cu ochii, vezi munți, mai mici sau mai înalți, rânduri peste rânduri de munți. E un spectacol vizual, mai ales la apus. Poate data viitoare, ne trezim să vedem și un răsărit.

Iată câteva imagini de la această plajă superbă, Koukounaries:






Locul nostru de plajă, de sub acest falnic pin:




Iată AICI câteva filmări din apă din acestă zi. Este fantastic jocul hipnotic al luminii soarelui prin apa ușor vălurită, reflectată în nisipul ușor vălurit de pe fund. Iar peștii efectiv ne dădeau târcoale, fascinați parcă, de noi.


Iar AICI o filmare din dronă a zonei Koukounaries


Aceste filmări sunt realizate în prima zi când am fost acolo, însă această plajă merită vizitată de cel puțin două ori pe sejur, ceea ce am făcut și noi. Și de ar fi fost singura plajă din insulă și tot era ok. A doua oară am filmat și pe lângă dig și una din stânci și am mers la o plajă alăturată, care momentan, era închisă. Mai multe detalii, în articolul acelei zile.

Pe la ora 17 aproximativ, cel puțin în Octombrie când am fost noi, nu prea mai e soare la plaja Koukounaries, dar plajele Banana Mare și cea mică sunt aproape și poți să termini ziua cu vedere spre apus și să ai soare până târziu. 

Sunt la aprox. 20-30 de minute de mers pe jos, iar cu mașina am făcut 2 minute până într-o parcare unde era o barieră de acces la cele două plaje,  iar de la acea barieră am mai mers 10 minute pe jos atât către Banana Mică, cât și spre cea mare. 

Deși există barieră pentru a bloca, presupun, accesul mașinilor, nu a fost nicio problemă pentru noi ca turiști să mergem la cele două plaje ... La banana Mare (Mpanana) am trecut chiar prin mijlocul unui resort foarte mișto, pe nume THE NEST (Cuibul), un mic cuibușor de nebunii cred, realizat într-un loc ideal, într-o natură ideală. 

Iată mai joc câteva poze, iar la final filmarea întregii zile:






Locul era plin de folori și de arbuști foarte frumoși ...


Resortul THE NEST părea părăsit ... foarte ciudată senzație să treci prin el așa și să nu existe pază sau ceva ... Când treci pe lângă bariera de la parcare, există totuși un senzor care se activează când cineva trece pe acolo. posibil să existe și camere de supraveghere, deși eu nu am văzut.




Am văzut în mai multe locuri piscine pline cu apă, lăsate așa nepăzite ... îmi pare rău că nu am făcut o baie ...


Foarte mult bun gust și eleganță ... un simț al designului desăvârșit, într-un mediu paradisiac.




Din resort, direct în plajă. O plajă cu nisip alb-gălbui, fin, plăcut la atingere. În apă sunt stânci și alge doar pe extreme. Dar algele nu sunt mirositoare, ci cumva tăricele. Nu numai că nu miroase a alge, dar mai ales la această plajă, era un miros de garofițe foarte intens. Când sunt ude, algele stau pe fund sau în suspensie, iar când sunt uscate, plutesc ca niște lemnișoare. Foarte interesante alge. Nu am mai văzut genul acesta de alge decât în Skiathos.






Poză din dronă









Iată AICI o filmare din dronă, a acestei plaje


Nu a mai fost timp pentru o filmare din apă din păcate. Poate data aviatoare ...

AICI un film cu apusul de la Banana Mare
Iar AICI filmul întregii zile


VA URMA ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog păstrați decența în limbaj, iar dacă aduceți critici, mențineți un limbaj civilizat, logic și argumentat pentru a fii o critică constructivă. Mulțumesc!