duminică, 3 iunie 2018

GRECIA, Thassos – IUN 2018 - Paradise Beach


Această plajă se află la aproximativ 10-15 km distanță de Golden Beach și este deosebit de pitorească (mai spre sud, tot pe partea de Est a insulei), numită se pare și Makiriammos Theologou, sau se află în dreptul acestui cătun, că nu-i pot spune localitate, deoarece sunt vreo 2-3 case acolo.
Între Paradise Beach și Golden Beach mai există și alte plaje, în dreptul localităților Kinira și Loutra. Le-am văzut undeva de sus de pe drumul care se află la o înălțime de 50-60 de m față de nivelul mări. Panorama din dreptul cătunului Paleochori fiind deosebit de frumoasă.





Insula care se vede este Nisida Kinira, aflată în dreptul sătucului Loutra.

În vale este sătucul Kinira
Cred că data viitoare când voi veni (căci doresc să revin) voi explora și plajele din dreptul Kinirei și Loutrei, deoarece păreau frumoase.

Din drumul principal există 2 coborâri către Paradise Beach, pe care le puteți localiza ușor pe Google Maps sau pe Waze. Unul din drumuri are vreo 2-3 spații amenajate între copaci, pentru parcarea mașinilor.

Vedeți AICI o filmare din dronă a întregii zone.
Am ajuns de vreo două sau 3 ori la această plajă. Inițial am mers la plaja cea mare cu tot boborul.





Fiind orientată către Est și având muntele în spate, soarele apune destul de repede, deci mai bine mergeți de dimineață direct aici, ca să puteți prinde ceva ore de plajă.
Nisipul este albicios și fin, iar apa se adâncește foarte foarte lent. Mergi vreo 100 m să se facă de 1 m adâncime (asta la plaja mare).
Surpriza „emisiunii” a fost pentru noi însă, colțul nudiștilor. Dacă nu sunteți pudibonzi vă recomand din tot sufletul să explorați această plajă. Mi se pare poate cel mai frumos colțișor de plajă pe care l-am văzut până acum din toate plajele văzute de mine în viața asta (și am văzut câteva). Este efectiv rupt din basme și pare făcut de un mare peisagist.
Ai și stânci (de unde poți sări) ai și intrare lină, ai și umbră ai și copăcei și locuri mai intime în care să te retragi și este și la distanță de plaja mare, deci chiar ai intimitate.









De la parcări există și drum direct către colțul nudiștilor 
(nu trebuie ocolit pe la plaja mare)
Pe semnul din spate scrie „Fără Haine Aici”.

Deci, se putea intra în apă și lin, apa adâncindu-se gradat, fiind nisip la fund, dar exista și zona stâncilor unde putea să te arunci direct în ape adânci și de 4 metri.






În concluzie, este una dintre plajele pe care chiar nu puteți să le ratați dacă ajungeți în Thassos.
Mai jos și câteva filmări din zonă, atât de pe mal cât și din apă:

Mulțumesc Camelia pentru o mare parte din poze și filmări!

VA URMA : GOLDEN BEACHCROAZIERA, LAGUNA GIOLA; PORTUL ȘI DRUMURILE DIN THASOS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rog păstrați decența în limbaj, iar dacă aduceți critici, mențineți un limbaj civilizat, logic și argumentat pentru a fii o critică constructivă. Mulțumesc!

COMENTARII FACEBOOK